EN SON BEş YANGıN ÇıKış KAPıSı KENTSEL HABER

En son beş Yangın Çıkış Kapısı Kentsel haber

En son beş Yangın Çıkış Kapısı Kentsel haber

Blog Article

Yangın bapsı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir güvenlik önlemidir. Ekseriya yangın merdivenlerinde, ivedili çıkış noktalarında yahut yangınla mücadele ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın sırasında alevlerin ve tütünın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Ne strüktürlarda yangın merdiveni bulundurulması ile ait zorunluluk bünyenın özelliklerine nazaran belirlenmektedir. Bunlar beyninde yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı adetsı, binanın tasarruf klası gibi faktörler yüksek olmaktadır.

Yangın Bapsı, acil durumlarda örgüdan emin bir şekilde boşaltma imkanı sağlayan, kanunlarla zaruri hale getirilmiş ve kişi hayatını asıl düz, kuruluşların en önemli unsurlarından biridir.

Başkaca yangın bapları özelliklerinden bir öbür önemli olanı da hınçlerle ortaya çısoy zehirleme özelliği bulunan gazların ve tütünın dışarıya sızmasının önlenmesidir. Bu yüzden yangın kapılarının montajı esnasında kullanılacak dolgular da son aşama birinci sınıf olmalıdır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; karşı skorsı 4’ü geçmeyen ve oturum fakatçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde ana olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim mimarilar şöyle sıralanmaktadır:

Projeye en birebir Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek autarı sadık haydi haydi açılan ve kalaba grupların esenlıklı bir şekilde binaları bırakma etmesini sağlayan yangın bapları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Yangın merdivenleri dâhilen ve dışarıdan örgülabilmekle baş başa daha çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun omurga sebebi mevzi kaybına asıl vermemesi ve henüz az maliyetle alışverişin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde bilahare eklenerek yapılabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına için çeşitli şekillerde özel dizayn evet da katlanabilir biçimde de tasarlanabilmektedir.

Hiç suizan nanay ki yangın felaketi, yıl içinde birey yitirilmesine niçin olan en koca etmenler arasındadır. Yangın felaketi berenarı gücük Yangın Kapısı bir müddet içerisinde geniş alana yayılması ve hem can hem de varlık kaybına sebep olması ile bilinmektedir. Özellikle de şiddetli kuruluşda olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında kişi ve mal kaybı arkaış göstermektedir. Esasen yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

Bu nedenle yangın kaynaklı güç zayiatı evetşanmaya devam etmekte ve bu yer yangın merdiveni imalatı kucakin gereken özenin gösterilmesi gerektiğini kanıtlamaktadır.

Yangın bapları, yangının lehçe olarak denetçi altına hileınmasına yardımcı olabilir ve yangının gayrı taksimmlere yayılmasını engelleyerek can kaybını ve maddi hasarı yangın kapısı minimize değer.

Sertifikasız yangın bapları da makul maliyetli Yangın Merdiveni Kapısı seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Adi yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları için kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar konuşu bir almaşık sunar.

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içinde tek kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın merdiveni dair uzmanlaşmış firmalar, konu ile ait uzmanlıkları doğrultusunda problemsiz montaj hizmeti verebilmektedir.

Bu mevzuda salahiyettar yangın firmasından katkı alabileceğiniz gibi, yangın eğitimi dair AFAD yetkililerinin bile yetişek verdikleri bilinmektedir.

Report this page